Bojan Čičić, baročna violina

Bojan Čičić
Bojan Čičić

Brice Sailly, čembalo

Petek 5. 9. 2014   20:00
Minoritski samostan v Piran

Program:

G. S. Carbonelli (1700 - 1772): Sonata za violino in B.C. v A-duru 
G. Tartini (1692 - 1770): Piccole Sonate MS Padova, Sonata XII
J. M. Leclair (1697 - 1764): Sonata za violino in B.C. Op. 9 št. 3 v D–duru 
A. Corelli: Sonata La Follia za violino in B.C.

Bojan Čičić, baročna violina

Hrvaški violinist Bojan Čičić je eden od najbolj iskanih specialistov za baročno glasbo svoje generacije, ki v svojih nastopih v Veliki Britaniji in drugod uporablja svoj dinamični kontinentalni pristop. Vodi tudi vrsto priznanih komornih zasedb, med katerimi so Florilegium in La Nuova Musica, ter redno nastopa na Akademiji za staro glasbo, Brecon Baroque, skupaj z Mahan Esfahani.

V izjemni solistični karieri je med drugim osvojil nagrado Gramophone za izvedbo Bachovih Brandenburških koncertov, ki jih je snemal s Trevorjem Pinnockom in Evropskim brandenburškim ansamblom; izvedbo Mozartove Sinfonia Concertante z zasedbo Florilegium na festivalu Three Choirs; izvedbo vseh Brandenburških koncertov z zasedbo Florilegium na Mednarodnem glasbenem festivalu v Bathu ter izvedbo Bachovega Koncerta za dve violini z Akademijo za staro glasbo v Centru za umetnost v Seulu. Za nedavno posneto ploščo Bachovih koncertov za dve in tri violine z Rachel Podger in zasedbo Brecon Baroque je požel pohvale kritikov.

Bojan igra na Rugierijevi violini iz leta 1680, ki mu jo je v uporabo velikodušno odstopil Jumpstart Junior Foundation.

Brice Sailly, čembalo

Brice Sailly

Brice Sailly je študiral pri Olivierju Baumontu, Blandine Rannou in Kennethu Weissu na Državnem konzervatoriju za glasbo in ples v Parizu. V tem času je sodeloval s Pierrom Hantaijem, Skipom Sempéjem in Fabiom Bonizzonijem.

Iskan je kot igralec harmoničnih basovskih linij, igra z zasedbami, kot so Capriccio Stravagante (Skip Sempé), Pulcinella (Ophélie Gaillard), Il Seminario Musicale (Gérard Lesne), Les Musiciens de Saint-Julien (François Lazarévitch), Les Paladins (Jérôme Correas), Musicall Humors (Julien Léonard), Arte Intime in Stockholm Bach Society. Redno igra na recitalih z Agnes Mellon in Dominique Visse. Je ustanovni član francosko-islandske skupine Süsser Trost, ki je znana po sodelovanju s sodobnimi elektronskimi glasbeniki - Murcof in Marion June. V svetu glasbenega gledališča je režiral Dell'onesta dissumulazione, predstavo, v kateri igra na čembalo model Wanda Landowska, ki ga je izdelal Pleyel.

Brice Sailly je nastopil kot koncertni solist z deli J. S. Bacha, C. P. E. Bacha in W. A. Mozarta. Igral je na recitalih na Festivalu v Saint-Riquieru, Jeunes Talents Européens v Parizu, Salle Gaveau, Cité de la Musique, Château de Versailles, Lausanne, Théâtre du Renard, Musée des Beaux-Arts de Chartres, nastopa pa na prizoriščih od Reykjavika do Tokija.

Na Konzervatoriju de Rueil-Malmaison poučuje čembalo, na Konzervatoriju v Toulousu pa basso continuo.