Ansambel 1756, Salzburg & Christophe Coin

Ansambel 1756, Salzburg & Christophe Coin
Ansambel 1756, Salzburg & Christophe Coin

Torek 8. 9. 2015   20:00

Minoritski samostan v Piranu

Program:

  • Heinrich Franz Ignaz Biber: Serenata a cinque A 877a „Nächtwächter-Serenade“

Serenada - Allamanda - Aria - Ciacona („Nachtwächter“) - Gavotte - Retirada

  • Georg Christoph Wagenseil: Koncert za violončelo in godala v A- duru 

Allegro - Largo - Allegro moderato

  • Giovanni Batista Bononcini: Sinfonia v F- duru op. 3 št.1 (1685) 

Adagio - Allegro - Adagio - Vivace
-----------------------------------pavza-------------------------------------------

  • Giuseppe Tartini: Koncert za violončelo in godala v A- duru 

Allegro - Larghetto - Allegro assai

  • Laura Maddalena Sirmen: Sinfonia v D-duru / in re magg. / in D major

Andantino - Allegro

Christophe Coin, violončelo 

Je eden največjih baročnih glasbenikov današnjega časa. Študij violončela je končal na konservatoriju v Parizu v razredu prof. Andréja Navarre, hkrati pa se je začel intenzivno ukvarjati z igranjem viole da gambe in baročnega violončela.

Bil je učenec Nikolausa Harnoncourta in Jordija Savalla.

Je ustanovitelj in umetniški vodja L’Ensemble Baroque de Limoges od leta 1991 in več kot dvajset let član Mosaiques kvarteta. S slednjim je prejel dve nagradi Gramophone Awards za dela Haydna, Beethovna in Schuberta.

Kot solist se je predstavil z deli Haydna, Purcella, Marin Maraisa in Vivaldija pod taktirko znamenitih dirigentov, kot so: N. Harnoncourt, Gustav Leonhardt in Christopher Hogwood.

Kot glasbenik redno sodeluje s Patrickom Cohenom, Wielandom Kuijkenom, Monico Huggettom, Erichom Höbarthom in Hopkinsonom Smithom.

Kot dirigent ali solist je reden gost prestižnih orkestrov: Berlinske filharmonije, l’Orchestre des Champs-Elysées, Concertgebouw iz Amsterdama, Concentus Musicus Wien, Orchestra of the Age of Enlightenment, Academy of Ancient Music, Sydney Symphony Orchestra, Amsterdam Bach Solisten in različnih francoskih orkestrov.

Ansambel 1756 

Ansambel 1756 je bil ustanovljen leta 2006. Ukvarja se z interpretacijo glasbe 18. in 19. stoletja na tako imenovanih “zgodovinskih inštrumentih”, zato ima ansambel tudi edinstven arhaičen zvok.

Kontinuirane vaje in koncertna dejavnost v cerkvi sv. Karla na Dunaju vodijo orkester do zvočne homogenosti. Orkester združuje dolgoletno sodelovanje z zborom Heinricha Biberja. Oba nastopata tako v Salzburgu, na Dunaju kot tudi v Münchnu. V treh mestih je Orkester leta 2013 izvedel Bachov “Božični oratorij”, Händlov “Messiah”, v gledališču Cuveilie v Münchnu pa Händlovo delo “Julij Cesar”. Leta 2014 je orkester začel sodelovati skupaj z znamenitim baročnim violinistom Giulianom Carmignolo. Vir in navdih za delo tega orkestra ostaja še vedno Mozartova glasba, o čemer priča tudi ime orkestra “Orkester 1756” - ta številka je namreč Mozartova rojstna letnica, ki zaznamuje začetek edinstvenega obdobja v zgodovini glasbe.