Leonel Morales, klavir

Leonel Morales
Leonel Morales

Sobota 5. 9. 2015   20:00

Tartinijeva hiša, Piran

Program:

  • Ludwig van Beethoven: Sonata št. 23 op. 57 v f-molu “Appassionata” 

Allegro assai - Andante con moto - Allegro ma non troppo - Presto

  • Maurice Ravel: “La Valse” za klavir solo

----------------------------------------pavza---------------------------------------

  • Aleksander N. Scriabin: Štiri preludiji op. 22 
  • Sergei Prokofiev: Sonata št. 8 op. 84 

Andante dolce - Andante sognando - Vivace

 

Leonel Morales Herrero

Leonel Morales Herrero prihaja iz Španije. Njegovi učitelji Nuria Belando in Javier Gómez Dólera so študirali pri njegovem očetu maestru Leonelu Moralesu. Sam študira na konservatoriju “Conservatorio Superior de Música de Castellón” v Španiji pod vodstvom svojega očeta Leonela Moralesa. 

Lani je na mednarodnem klavirskem tekmovanju “Parnassós International Piano Competition 2014” v Mehiki - Monterrey, prejel dve nagradi: častno nagrado (The Grand Honor Prize) in nagrado za najboljšo izvedbo impresionistične glasbe (Prize to the best Interpretation of Impressionistic Music).

V kratkem obdobju je prejel najvišje nagrade na treh klavirskih tekmovanjih v Španiji (Valencia): na mednarodnem tekmovanju Ciutat de Llíria, Ciutat de Carlet in Gabriel Teruel Machí v Benimodu.

Na naslednjih tekmovanjih je prejel prvo nagrado: “Marisa Montiel” (2013 Jaén-Linares) in posebno nagrado za muzikalnost, Xátiva (2012 Valencia), mednarodno klavirsko tekmovanje Santa Cecilia (2010 Segovia), mednarodno klavirsko tekmovanje  Antón García Abril (2009 Teruel) in tekmovanje  Hazen (2009 Madrid).

Drugo nagrado je prejel na mednarodnem tekmovanju ClaviCologne Aachen Competition (2015 Nemčija), klavirskem tekmovanju Infanta Cristina Piano Competition (2012 Madrid). Na tem tekmovanju je bil tudi izbran za izvedbo v koncertni dvorani Groben Saal der Laeiszhalle, kjer je predstavljal Španijo na mednarodnem klavirskem festivalu International Steinway Piano Festival of Hamburg. Na mednarodnem tekmovanju Gina Bachauer International Piano Competition je prejel diplomo (2012 USA).

Tretje mesto je zasedel na tekmovanju the International Piano Competition A. Scriabin (2014 Italija) in na tekmovanju  International Piano Competition Frechilla Zuloaga (2013 Valladolid, Španija).