Collegium Pro Musica

Collegium Pro Musica
Collegium Pro Musica

Veliki mojstri evropske baročne glasbe

Stefano Bagliano, kljunasta flavta
Erich Oskar Hütter, violončelo
Andrea Coen, čembalo

Ponedeljek 31. 8. 2015   20:30

Tartinijeva hiša, Piran

Program:

  • Georg Friedrich Händel: Sonata v B-duru Hv 363 za flavto in B.C. 

Adagio - Allegro - Adagio - Bourrée - Minuetto

  • Louis Couperin: Suita v F-duru za čembalo 

Prelude - Allemanda Grave - Courante - Sarabande - Chaconne

  • Michel De la Barre: Suita “L’Inconnue” v G-duru za flavto in B.C. 

Prelude - Vivement - Gravement - Chaconne

---------------------------------pavza------------------------------------------------

  • Giuseppe Tartini: Trio Sonata v G-duru 

Andante – Allegro assai

  • Johann Sebastian Bach: Suita za violončelo solo BWV 1009 št. 3 

Prelude - Allemande - Courante - Sarabande - Bourré I/II - Gigue

  • Georg Philipp Telemann: Sonata v g-molu za flavto in B.C. 

Cantabile - Allegro - Tempo giusto - Presto

 

Stefano Bagliano, kljunasta flavta

Stefano Bagliano je eden od flavtistov, specializiranih za antični in baročni repertoar, ki se v današnjem času izpostavljajo v najboljši luči tako na domačem kot mednarodnem prizorišču.

Kot solist je izvedel več kot 600 koncertov na prestižnih festivalih in institucijah v ZDA, Aziji, Izraelu in vsej Evropi. V spremljavi orkestra je kot solist igral z orkestrom Mainzer Kammerorchester, Moscow Chamber Orchestra, Alaria Ensemble iz New Yorka, s solisti milanske Skale, z orkestrom Academie Montis Regalis, L’Arte dell’Arco, Ensemble Baroque de Nice, Accademia I Filarmonici di Verona, Orchestra Toscanini iz Parme in s komornim orkestrom Campanie.

Erich Oskar Hütter, violončelo

Študiral je s Hildgundom Poschem na glasbeni univerzi v Gradcu in z Reinhardom Latzkom na glasbeni akademiji v Baslu v Švici, kjer je leta 1999 diplomiral.

Študij je nadaljeval z izjemnim čelistom Janosem Starkerjem na Indiana University in z Ralphom Kirshbaumom na Royal Northern College of Music v Manchestru.

Kot solist je nastopal v najprestižnejših koncertnih dvoranah, kot  so Musikverein in Konzerthaus na Dunaju, Mozarteum v Salzburgu, Bruknerhaus v Linzu, Beethoven-Haus v Bonnu, koncertna dvorana Bohuslav Martinu v Pragi, Kraljevi grad v Varšavi, dvorana Lisinski v Zagrebu in Kennedy Center ter Kongresna knjižnica v Washingtonu.

Andrea Coen, čembalo

Rodil se je v Rimu leta 1960, kjer je diplomiral iz muzikologije na univerzi La Sapienza z delom o pozabljenih in neobjavljenih delih Domenica Cimarose za klaviature. Diplomiral je tudi iz čembala na Royal College of Music v Londonu, s katerim sodeluje že od leta 1987. Po obdobju raziskovanja in študija renesančnih, baročnih in klasičnih tehnik izvajanja s priznanimi glasbeniki, kot so Ton Koopman, Daniel Chorzempa, Alan Curtis, David Collyer, Glenn Wilson in Emilia Fadini, je Coen začel koncertirati po Evropi in ZDA kot solist na čembalu, orglah in fortepiano klavirju. Igra z različnimi komornimi in vokalnimi ansambli.