Tartini junior 3. 9. 2015

Maruša Brezavšček, Verena Tomys, Svetlana Lanskaya
Maruša Brezavšček, Verena Tomys, Svetlana Lanskaya

Maruša Brezavšček, kljunasta flavta
Verena Tomys, viola da gamba
Svetlana Lanskaya, čembalo 

Četrtek 3. 9. 2015   19:00
Glasbena šola Koper

Program:

  • Afetti
  • Giovani Battista Fontana (pr. 1580 - 1630) - Sonata Seconda 
  • Diego Ortiz (1510 - 1570) 

- Recercada primera y segunda sobre »La Spagna«

- Recerdara primera y segunda sobre »Tenores italianos«

  • Guiseppe Tartini (1692 - 1770) Sonata C dur 

Adagio - Alla Francese - Allegro (con Variationi)

  • Nicolas Chedeville (1705 - 1782) - Sonata VI (Il Pastor Fido) v g molu, op. 13 

Vivace - Alla breve - Largo - Allegro ma non presto

  • Domenico Scarlatti (1685 - 1757) Sonata K 536, A dur 
  • Arcangelo Corelli (1653 - 1713) Sonata XII - La Folia  v g molu, op. 5 

Adagio - Allegro - Adagio - Vivace - Allegro - Andante - Allegro - Adagio - Allegro

 

Maruša Brezavšček

se je rodila l. 1995 v Ljubljani, kjer je končala nižjo glasbeno šolo pri prof. Mateji Bajt, pripravljalni program za nadarjene mlade glasbenike na Univerzi Mozarteum Salzburg pri prof. Andrei Guttmann-Lunenburg in Matthijsu Lunenburgu. Trenutno študira na Mozarteumu pri svetovno priznani izvajalki, prof. Dorothee Obelinger. Nastopala je v Sloveniji in Avstriji. Je prejemnica štipendije za nadarjene Mestne občine Ljubljana.

Svetlana Lanskaya

rojena l. 1989 v Kirovu, je obiskovala Glasbeno šolo za nadarjene otroke, Glasbeni konservatorij IV. Kazenin Moskovski, Državni konservatorij P. I. Čajkovskega v Moskvi v razredu prof. Marie Upenskaye (čembalo, fortepiano) in pri prof. Michailu Dubovu (klavir).  Trenutno študira čembalo pri svetovno priznanem solistu Florianu Birsaku na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Udeležila se je mednarodnih mojstrskih tečajev. Od l. 2001 do 2008 je bila štipendistka Unesca. L. 2007 je prejela Nagrado predsednika Ruske federacije za podporo mladim nadarjenim. Z baročnim ansamblom »Illusion« je redno koncertirala od 2012 do 2014. Je članica  skupine »Mladi umetniki«  Accademie Europea Villa Bossi v Bodiu (Varese) v Italiji.

Verena Tomys

je rojena l. 1987 v Straubingu (Nemčija), kjer se je začela učiti violončelo na gimnaziji Anton Bruckner. Leta 2011 je absolvirala študij glasbene pedagogike na Univerzi in konservatoriju za katoliško cerkveno glasbo v Regensburgu. Bila je članica Ansambla Agnes Bernauer za staro glasbo. Kot pevka se je pridružila Komornemu zboru Straubing, kjer jo je prevzela viola da gamba.  Kmalu zatem se je ta inštrument pričela učiti pri Jakobu Davidu Rattingerju. Trenutno študira na Univerzi Mozarteum pri svetovno priznanem gambistu Vittoriu Ghielmiju.