Tartini junior 7. 9. 2015

Vita Benko
Vita Benko, flavta

Vita Benko, flavta
Tamara Gombač, violončelo

Ponedeljek 7. 9. 2015   19:00
Atrij Pretorske palače, Koper

Program:

  • Johann Sebastian Bach (arr. Eric Lamb in Martin Rummel): Menuet iz notne knjižice za Anno Magdaleno Bach
  • Joseph Fiala: Duo za flavto in violončelo

Allegro assai - Adagio - Allegro

  • Astor Piazzolla: Tango Etuda Nr. 4 za flavto solo
  • L. van Beethoven: Duo v C- duru 

Allegro comodo - Larghetto sostenuto - Rondo. Allegretto

  • Gaspard Cassado: Suita za violončelo solo 

Preludio - Fantasia / Intermezzo e Danza Finale

  • Astor Piazzolla: iz Histoire du Tango (iz Zgodovine tanga), Nightclub 1960 /dal Histoire du Tango, Nightclub 1960 

 

Vita Benko, flavta

Flavtistka Vita Benko se je vzporedno poleg gimnazije Ledina šolala tudi na Srednji glasbeni šoli Ljubljana, v razredu prof. Jasne Nadles.

Od leta 2010 študira na Univerzi Mozarteum Salzburg v razredu prof. Irene Grafenauer in Henrika Wiese, kjer je diplomirala z odliko in trenutno nadaljuje magistrski študij flavte.

Redno koncertira kot komorna in orkestrska glasbenica v orkestrih Philharmonie Salzburg, Salzburg Chamber Soloists, Sinfonieorchester der Universität Mozarteum, Ljubljana International Orchestra, Bläserphilharmonie Salzburg, Festivalorchester Oper im Berg, SNG Opera Ljubljana.

Vita je Zoisova štipendistka in prejemnica nagrade za posebne dosežke (Leistungsstipendium) na Univerzi Mozarteum leta 2013 in od leta 2014 varovanka fundacije Yehudi Menuhin ''Live Music Now''.

Udeležuje se flavtističnih tekmovanj na državnih in mednarodnih nivojih, kjer je osvojila več nagrad, zadnja med njimi je 1. nagrada na Savarez-Corelli tekmovanju za komorno glasbo.

Tamara Gombač, violončelo

 Tamara Gombač

Violončelo je začela igrati pri prof. L. Kotar in nadaljevala pri prof. I. Mitroviču. Pod njegovim mentorstvom je l. 2007 maturirala na SGBŠ Ljubljana in se na povabilo prof. M. Mlejnika vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Leto kasneje je maturirala na Gimnaziji Poljane. Leta 2010 je pri prof. L. Gorokhovu na HMTM Hannover v Nemčiji opravila en semester v okviru izmenjave Erasmus, nato je na povabilo profesorja nadaljevala dodiplomski študij v Hannovru. Diplomo je leta 2012 opravila z odliko (ocena 10) in nadaljevala s podiplomskim študijem Master Künstlerische Ausbildung/Umetniško izpopolnjevanje. Julija 2014 je podiplomski študij zaključila s celovečernim koncertom.