Tartini junior - Mojca Lavrenčič

Mojca Lavrenčič
Mojca Lavrenčič

Sreda 23. 8. 2017   19:00

Atrij Pretorske palače, Koper

Program:

  • G. Frescobaldi, J-Ph. Rameau, D. Scarlatti, G. F. Händel, J. C. Fischer

Mojca Lavrenčič

Mojca Lavrenčič je mlada perspektivna umetnica, študentka zadnjega letnika magistrskega študija orkestrskega dirigiranja na ljubljanski glasbeni akademiji v razredu maestra Marka Letonje in Simona Dvoršaka. Je prejemnica študentske Prešernove nagrade za koncertno dejavnost, dobitnica zlatega priznanja in Lavreata na mednarodnem tekmovanju komplementarnega klavirja v Nišu, kot čembalistka pa si je na letošnjem mednarodnem tekmovanju Svirel prislužila srebrno priznanje.

Njen repertoar zajema širok spekter glasbenih stilov. Večino obštudijskega časa posveča delovanju na opernem področju. Kot korepetitorka in asistentka dirigenta redno sodeluje s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in SNG Opero in baletom v Ljubljani, kot operna dirigentka pa je leta 2016 debitirala z monoopero Grigorija Frida "Dnevnik Ane Frank".

V okviru Akademije za glasbo v Ljubljani dirigira na koncertih s simfoničnim in pihalnim orkestrom, sodeluje pri akademijskih opernih produkcijah ter vodi različne priložnostne komorne sestave. Njena kvaliteta ni ostala neopažena zunaj študijskih okvirjev, saj vse pogosteje sodeluje tudi s profesionalnimi orkestri: Orkester Slovenske vojske, simfonični orkester slovenske filharmonije, RTV simfoniki in simfonični orkester MAV iz Budimpešte.

Mojca se je s čembalom prvič seznanila kot dijakinja klavirja v 4. letniku na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pod mentorstvom profesorja Tomaža Sevška. Bolj poglobljeno in resno se je začela s čembalom ukvarjati na Akademiji za glasbo, kjer ga je kot študentka orkestrskega dirigiranja tri leta zapored izbrala za izbirni predmet pri asistentki Martini Okoliš, s študijskim letom 2017/2018 pa se vpisuje na drugo stopnjo rednega študija pri izrednem profesorju Egonu Mihajloviću.

Umetnica, ki je svojo glasbeno pot začela s poukom violine in klavirja v Ajdovščini, vikende preživlja v domači Vipavi, kjer vodi enega trenutno najboljših tamburaških orkestrov v Sloveniji - "Tamburjaše".