Ansambel Il Terzo Suono & Mario Brunello

Mario Brunello
Mario Brunello

Torek 27. 8. 2019   20:30

Minoritski samostan v Piranu

Gianpiero Zanocco, violina
Milan Vrsajkov, violončelo
Ivano Zanenghi, lutnja

Program:

  • Giuseppe Tartini (1692-1770): Variacije iz „Arte dell'Arco“ za violončelo piccolo in b.c.
  • Giuseppe Tartini (1692-1770): Sonata XVII v D-duru za violino in b.c.
  • Giuseppe Tartini (1692-1770): Sonata za violino in b. c. v g-molu B. g. 10 "Didone abbandonata"
  • Giuseppe Tartini (1692-1770): Sonata XXII v a-molu za violino solo
  • Giuseppe Tartini (1692-1770): Pastorala za violončelo piccolo in b.c.

 

Mario Brunello, violončelo

Mariu Brunellu je preboj uspel leta 1986, kot prvemu in edinemu Italijanu, ki je osvojil prvo nagrado na prestižnem mednarodnem tekmovanju Čajkovski v Moskvi.

Brunellove srčne izvedbe so mu zagotovile angažmaje pri tako uglednih dirigentih, kot so Antonio Pappano, Valery Gergiev, Yuri Temirkanov, Manfred Honeck, Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski, Ton Koopman, Riccardo Muti, Daniele Gatti, Myung-Whun Chung in Seiji Ozawa ter koncertne izvedbe z mnogimi svetovno znanimi zasedbami, od Londonske filharmonije, Londonskih simfonikov, komornega orkestra Mahler, filharmonije francoskega nacionalnega radija, Munchenske ter Filadelfijske filharmonije, do Tokijskih simfonikov, Kioi Sinfoniett, DSO Berlin, filharmonije milanske Scale in Nacionalne akademije Sv. Cecilije.

Brunellova sezona 2018-19 vključuje številne prestižne nastope, kot so tisti s simfoničnim orkestrom NHK v Tokiu in komornim orkestrom Kioi Hall, zadnji v dvojni vlogi solista in dirigenta. Nastopil bo tudi z orkestrom italijanske RTV iz Torina in nadaljeval sodelovanje s skupino Kremerata Baltica kot solist in dirigent, z več projekti v naslednjih sezonah.

Brunello je zasnoval plodno sodelovanje na področju komorne glasbe z Gidonom Kremerjem, Yurijem Bashmetom, Martho Argerich, Andreo Lucchesinijem, s Frankom Petrom Zimmermanom, Isabello Faust, Mauriziom Pollinijem in kvartetom Hugo Wolf.