Pierre-Laurent Boucharlat, klavir

Pierre-Laurent Boucharlat, klavir
Pierre-Laurent Boucharlat, klavir

Četrtek   29. 8. 2019   20:30

Tartinijeva hiša, Piran

Program:

  • Camille de Saint-Saëns (1835-1921): Danse macabre op. 40
  • Gabriele Fauré (1845-1924): 4e Barcarolle op. 44
  • Claude Debussy (1862-1918): Ballade slave
  • Modest Mussorgsky (1839-1881): Slike z razstave

 

Pierre-Laurent Boucharlat je pri 13 letih prvič nastopil na koncertu z orkestrom, prvi recital pa je izvedel, ko je bil star 15 let.

Osvajal je nagrade na mednarodnih tekmovanjih (nagrada Spedidam, Darius Milhaud), preboj pa si je zagotovil leta 2000, ko je izšla njegova plošča, na kateri je v živo posnel Chopenove 24 etude, ki je doživela pozitiven odziv v reviji Piano Le Magazine. Od tedaj ga vabijo na nastope v mnogih evropskih državah (Rusija, Nemčija, Švica, Italija, Belgija, Grčija, Češka, Poljska, Turčija, Makedonija), v Aziji (Kazahstan, Sibirija) in Ameriki (ZDA, Kanada, Mehika).

Redno izvaja recitale, solistične nastope z orkestri ter nastope s komornimi zasedbami, med njimi je posebne omembe vredna zasedba Ensemble Promethée, ki jo je ustanovil leta 2005. Sodeluje s priznanimi glasbeniki, kot so Pascal Amoyel, Vadim Tchijik, Philippe Bernold, Emmanuelle Bertrand, David Bismuth, Nicolas Dautricourt, Florent Héau, Mark Drobinsky, Hugo Ticciati, ter zasedbami, kot so Archimede Quartett in Wiener Kammersymphonie.

Nastopa tudi s komornimi orkestri, kot npr. Orchestre de Chambre de Toulouse (Francija), Baltic Neopolis Orchestra (Poljska), Camerata du Rhône (Francija) ter Ensemble Artemus (Francija).

Nedavno je francoska televizija (France 2, France 3 in TLM) začela snemati njegove koncerte, ki so jih nato predvajali tako v Franciji kot na ruski, katalonski, italijanski, bolgarski in poljski televiziji.