Vita Benko - flavta, Matej Haas - violina, Sebastian Bertoncelj - violončelo

Vita Benko
Vita Benko

Ponedeljek  7. 9. 2020     19:00

Atrij Pretorske palače, Koper

Program:

  • A.Vivaldi: Concerto in Re maggiore, RV 92 (Allegro-Larghetto-Allegro)
  • G. Tartini: Trio Sonata G-dur (Andante-Allegro assai)
  • C. P. E. Bach: Triosonate d-moll, Wq. 145 (Allegretto-Largo-Allegro)
  • J. Haydn: London Trios

 

Vita Benko

je študirala flavto na Univerzi Mozarteum Salzburg v razredu prof. Irene Grafenauer, Henrika Wiese in Paola Taballione.

Je nagrajenka številnih mednarodnih tekmovanj, med njimi je prva nagrada na tekmovanju komorne glasbe Savarez-Corelli, dobitnica nagrade za posebne dosežke v času študija Univerze Mozarteum, Zoisova štipendistka in varovanka fundacije Yehudi Menuhin. Kot komorna glasbenica igra v različnih sestavih v Avstriji in tujini. Koncertirala je v Schloss Arenberg, na Festivalu Ljubljana, Festivalu Lent, Tartini festivalu, Klaviersommer Wasserburg, Festivalu BachZeit Mondsee,..

Kot solistka je z orkestrom Salzburg Chamber Soloists posnela Živalski karneval C. Saint-Saens-ja.

Vita Benko igra v orkestrih Philharmonie Salzburg in Salzburg Chamber Soloists ter poučuje flavto na glasbeni gimnaziji v Salzburgu.

Matej Haas

Matej Haas

Slovenski violinist Matej Haas je študiral na univerzi Mozarteum Salzburg pri Igorju Ozimu ter na glasbeni akademiji v Baslu pri Rainerju Schmidtu. Kot koncertni mojster in solist sodeluje z orkestri Phiharmonie Salzburg, Bayerische Kammerphilharmonie, Österreichisch-Koreanische Philharmonie, Ljubljanskimi solisti, Celjskim godalnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom Cantabile ter Komornim orkestrom Alumni. Poleg tega od oktobra 2017 kot asistent poučuje violino na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

V preteklem letu se je kot komorni glasbenik in solist predstavil na mnogoštevilčnih koncertih v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji in na Poljskem, med drugim je v sodelovanju z glasbenim društvom Amadeus in RTV Slovenija posnel Korngoldov klavirski kvintet, dve noviteti slovenskih skladateljev ter Smetanov Klavirski trio.

Poleg svojega zanimanja za historično izvajalsko prakso obdobja baroka ter klasicizma se v zadnjem času navdušuje tudi za tradicionalno glasbo vzhodnjeevropskih kultur. Takšen repertoar pogosto izvaja s komornim ansamblom SalzMusique ter s celjsko skupino Shalom pom pom.

Sebastian Bertoncelj

Sebastian Bertoncelj

Sebastian Bertoncelj je reden gost na domačih in tujih odrih - v preteklosti se je koncertno udejstvoval z orkestri Slovenske Filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled ter pri tem sodeloval z dirigenti U. Lajovicom, P. von Steinaeckerjem, En Shaom in drugimi. Solistično nastopa med drugim v okviru ciklov Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije, Grajske harmonije, Festivala Velenje, Festivala Lent, Festivala Nei Suoni dei Luoghi, Talenti al Teatro Bon ter se intenzivno posveča komorni glasbi v najrazličnejših projektih, kjer je sodeloval z glasbeniki, kot so M.Mlejnik, B. Lipovšek, E.Steele, C. Tun Andersen, L. Cossi, E. Cantor, W. Kim Ozim,…

Sebastian se je poleg dolgoletnega študija pri prof. Milošu Mlejniku na ljubljanskem Konservatoriju in Akademiji za glasbo izpopolnjeval še v Stuttgartu pri C. Brotbeku, Luzernu pri C. Poltéri in Solnogradu pri E. Bronziju.

Kot predan pedagog poučuje v okviru mojstrskih tečajev, pa tudi na glasbeni šoli v Slovenski Bistrici in glasbeni šoli ter glasbeni gimnaziji v Celju.