Saška Kolarič, Aco Bišćević

Saška Kolarič, Aco Bišćević
Aco Bišćević

Torek   30. 8. 2022   20:30

Minoritski samostan v Piranu


Saška Kolarič,
alt
Aco Bišćević, tenor

Program:

Franz Schubert (1797 – 1828): Licht und Liebe, D. 352 - Lied der Mignon III (Gesänge aus Wilhelm Meister), D. 877

Gretchen am Spinnrade", D.118 - Du bist die Ruh, D.776 - Rastlose Liebe, D 138

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): Der Zauberer, KV 472 - Als Luise die Briefe, KV 520

Dans un bois solitaire, K.308 - Un'aura amorosa (Così fan tutte), KV 588 - Un moto di gioia mi sento, K. 579

Francesco Pollini (1762 – 1846): Tre Canzone

Gaetano Donizetti (1797 – 1848): Il giuramento 

Vicenzo Bellini (1801 – 1835): Quando incise su quel marmo - Vaga Luna - La farfalletta - Il fervido desiderio

Malinconia, ninfa gentile - Ma rendi pur contento

Gaetano Donizetti (1797 – 1848): La conocchia - L'Aurora

 

Saška Kolarič, alt

Na Visoki šoli za glasbo  in uprizarjajočo umetnost  v Gradcu, je z odliko diplomirala leta 1986 in pridobila naziv Magistra artium. Dodatno se je izobraževala pri priznanih opernih pevcih in glasbenikih (Norman Shatler, Brigite Fassbander, Edita Gruberova, Bernarda Fink, Jurij Reja ... ), osrednjo vlogo v njenem izobraževanju pa je odigrala bolgarska mezzosopranistka in dolgoletna članica Dunajske državne opere, Margarita Lilova.

Saška Kolarič je sodelovala s SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je solistično nastopila v vlogi Janka (E. Humperdinck: Janko in Metka), Cherubina (Mozart: Figarova svatba) in Kuharčka (A. Dvořák: Rusalka). Trinajst let je bila redna profesorica petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, danes pa svoje znanje posreduje mladim pevcem v Glasbeni šoli Škofja Loka. Prepeva in koncertira doma in v tujini (Avstrija, Italija, Bolgarija, Alžirija, Čile, Rusija ...). 

Aco Bišćević, tenor

Tenor in pianist Aco Bisčević je po študiju petja in čembala na salzburškem Mozarteumu debitiral v milanski Scali. Nastopil je po vsej Evropi v opernih hišah (Berlin, Innsbruck, Ljublana, München) in na različnih festivalih kot Salzburške letne igre, Trame Sonore Mantua, Styriarte v Gradcu, Bad Emsu.

Nastopa kot operni pevec, pevec samospevov, evangelist v Bachovih pasijonih, predvsem na severu Evrope in Nemčiji, in koncertni pevec z dirigenti kot so Michael Hofstetter, Theodor Guschelbauer, Jordi Savall, Reinhard Goebel, Vittorio Ghielmi, Ingo Metzmacher, Claudio Abbdo, Riccardo Muti, Nikolaus Harnoncourt.