Ansambel "Collegium pro musica"

Ansambel "Collegium pro musica"
Ansambel "Collegium pro musica"

Nedelja  2. 9. 2018   20:00

Minoritski samostan v Piranu

Od italijanskega sloga do Telemanna 

Stefano Bagliano, kljunasta flavta
Erich Oskar Hütter,
violončelo
Andrea Coen,
čembalo

Program:

 • Gerolamo Frescobaldi (1583-1643): Canzone Terza
 • Dario Castello (XVII stoletje/ XVII secolo): Sonata Quinta
 • Antonio Vivaldi (1678-1741): Sonata v e-molu za violončelo in b.c. RV 40
 • Giuseppe Tartini (1692-1770): Sonata v C-duru za flavto in b.c.                                                                                                          

…………………………………………….

 • Georg Philipp Telemann (1681-1767):
  Sonata v B-duru za flavto in b.c. 
  Dve Fantaziji za čembalo solo 
  Partita št. 5 v e-molu za flavto in b.c. 

 

Stefano Bagliano, kljunasta flavta

Stefano Bagliano

Stefano Bagliano je eden od flavtistov, specializiranih za antični in baročni repertoar, ki se v današnjem času izpostavljajo v najboljši luči tako na domačem kot mednarodnem prizorišču.

Kot solist je izvedel več kot 600 koncertov na prestižnih festivalih in institucijah v ZDA, Aziji, Izraelu in vsej Evropi. V spremljavi orkestra je kot solist igral z orkestrom Mainzer Kammerorchester, Moscow Chamber Orchestra, Alaria Ensemble iz New Yorka, s solisti milanske Skale, z orkestrom Academie Montis Regalis, L’Arte dell’Arco, Ensemble Baroque de Nice, Accademia I Filarmonici di Verona, Orchestra Toscanini iz Parme in s komornim orkestrom Campanie.

 

Erich Oskar Hütter, violončelo

 

Študiral je s Hildgundom Poschem na glasbeni univerzi v Gradcu in z Reinhardom Latzkom na glasbeni akademiji v Baslu v Švici, kjer je leta 1999 diplomiral.

Študij je nadaljeval z izjemnim čelistom Janosem Starkerjem na Indiana University in z Ralphom Kirshbaumom na Royal Northern College of Music v Manchestru.

Kot solist je nastopal v najprestižnejših koncertnih dvoranah, kot so Musikverein in Konzerthaus na Dunaju, Mozarteum v Salzburgu, Bruknerhaus v Linzu, Beethoven-Haus v Bonnu, koncertna dvorana Bohuslav Martinu v Pragi, Kraljevi grad v Varšavi, dvorana Lisinski v Zagrebu in Kennedy Center ter Kongresna knjižnica v Washingtonu.

 

Andrea Coen, čembalo

Rodil se je v Rimu leta 1960, kjer je diplomiral iz muzikologije na univerzi La Sapienza z delom o pozabljenih in neobjavljenih delih Domenica Cimarose za klaviature. Diplomiral je tudi iz čembala na Royal College of Music v Londonu, s katerim sodeluje že od leta 1987. Po obdobju raziskovanja in študija renesančnih, baročnih in klasičnih tehnik izvajanja s priznanimi glasbeniki, kot so Ton Koopman, Daniel Chorzempa, Alan Curtis, David Collyer, Glenn Wilson in Emilia Fadini, je Coen začel koncertirati po Evropi in ZDA kot solist na čembalu, orglah in fortepiano klavirju. Igra z različnimi komornimi in vokalnimi ansambli.