Koehne kvartet

Koehne kvartet
Koehne kvartet

Sreda 22. 8. 2018   20:30


Minoritski samostan v Piranu

Program:

  • Joseph Haydn: Godalni kvartet v d-molu op. 76 št. 2 “Quinten”
  • Giuseppe Tartini: Sinfonia a tre v B-duru 
  • Dimitrij Šostakovič: Godalni kvartet op. 117 št. 9 
  • Kurt Schwertsik: Ganesha Walkabout za godalni kvartet 

 

Joanna Lewis, violina

Študirala je violino, violončelo in kompozicijo v Adelaidu ter izpopolnjevala znanje violine pri Spirosu Rantosu v Queenslandu.

Leta 1985 je dobila štipendijo Carl Ludwig Pinschof za študij na Visoki šoli za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju, kjer so bili njeni mentorji Wolfgang Schneiderhan, Gerhard Hetzel in Günter Pichler, in kjer je diplomirala z odliko.

Nastopala je kot solistka in članica komornih zasedb po vsem svetu.

 

Anne Harvey-Nagl, violina

Anne Harvey-Nagl je študirala violino pri Brianu Blakeu in Spirosu Rantosu v Avstraliji ter Günterju Pichlerju na Dunaju.

Od leta 1999 do 2011 je bila prva violina orkestra dunajske Volksopere, kjer je bila leta 2011 izbrana za koncertnega mojstra.

Izvedla je številne solistične nastope, leta 1994 je igrala kot solistka z Dunajskim komornim orkestrom v koncertnem programu, namenjenem predstavljanju mladih umetnikov. Od leta 1995 redno nastopa kot solistka z dunajskim orkestrom Mozart.

Članica Koehne kvarteta je od leta 1992.

 

Lena Fankhauser, viola

Lena Fankhauser je diplomirala na glasbeni šoli Juilliard v New Yorku, podiplomski študij pa je nadaljevala na Mozarteumu v Salzburgu pri profesorju Thomasu Rieblu.

Igrala je z mnogimi zasedbami, kot so orkestri dunajske Volksoper, Burgtheatra, Dunajske državne opere, Klagenforum, Camerata Salzburg in z Dunajskim komornim orkestrom.

Članica Koehne kvarteta je od leta 2013.

 

Melissa Coleman, violončelo

Melissa Coleman je rojena leta 1968 v Melbournu, Avstraliji, kjer je začela glasbeno izobraževanje z učnimi urami klavirja pri sedmih letih.

Violončelo se je učila pri Henryju Wenigu, med leti 1981 in 1990 pa je na Victorian College of Art v Melbournu študirala upodabljajoče umetnosti in leta 1990 diplomirala z odliko.

Leta 1990 je živela v Londonu in se udeležila zasebnih master tečajev po vsej Evropi, med drugim pri Mischi Maiskyju, Marku Dobrinskyju in Williamu Pleethu.

Melissa Coleman je posnela več kot 40 plošč z raznolikimi zasedbami in ansambli, odkar živi na Dunaju.