Salzburški komorni solisti

Lavard Skou-Larsen
Lavard Skou-Larsen

Četrtek 2. 8. 2018   21:00  

Tartinijev trg, Piran

Poklon Tartiniju

Umetniško vodstvo: Lavard Skou Larsen, violina 
Solist: Massimo Mercelli, flavta 

V primeru dežja bo koncert v Tartinijevem gledališču v Piranu.

 

Program:

  • 8 letnih časov 

    Antonio Vivaldi: Štirje letni časi 
    Giuseppe Tartini: Koncert za flavto, godala in b.c. v G-duru 
    Astor Piazzolla: “Cuatro estaciónes porteñas” Štirje letni časi v Buenos Airesu 

 

Leta 1991 se je violinist Lavard Skou-Larsen skupaj z nekaj kolegi odločil ustanoviti nenavadno zasedbo. Cilj zasedbe je bil izvajati orkestralno komorno glasbo s svobodo solistov.

Zahvaljujoč uspehu njihove prve turneje so sledila povabila za številne koncerte z znanimi imeni, kot so Boris Belkin, Mischa Maisky, Michel Dalberto, Rodolfo Bonucci, Jean-Bernard Pommier, Giora Feidman in Alexander Lonquich.

Od tedaj je orkester nastopil v Concertgebouw v Amsterdamu, Berlinski filharmoniji, Theatre des Champs Elysee v Parizu, Tonhalle v Zurichu, Teatro Municipal v Rio de Janeiru, Teatro de Colon v Buenos Airesu in drugih pomembnih koncertnih dvoranah.

Leta 2006, ob 250. obletnici rojstva Wolfganga Amadeusa Mozarta, je orkester nastopil na 17 koncertih v Salzburgu, v prestižni dvorani "Grosser Saal des Mozarteums", ter na več kot 100 koncertih po vsem svetu, na prestižnih festivalih in v dvoranah v Nemčiji, Franciji, Belgiji, Švici, Španiji, Turčiji in Italiji.

Spomladi in jeseni se je zasedba dvakrat vrnila v ZDA in Mehiko, kjer so nastopili na 29 koncertih na pomembnih mestih in glasbenih dogodkih od zahodne do vzhodne obale, kot so Krannert Center, Newman Center (Denver), Joergensen Center, Sunset Cultural Center (Carmel), Stanford University, Lied Center (University of Kansas), Worcester, Palm Beach, Kennedy Center (Washington), Tuesday Evening Concert Series (Charlottesville), in na otvoritvi "Festival del Centro Historico" v Mexico Cityju. S solistom Adamom Kleinom na klavirju in violončelistko Katharino Gross so prejeli najvišja priznanja, tako v medijih kot pri občinstvu.

Salzburški komorni solisti so v preteklosti snemali za založbo DENON, trenutno pa snemajo za založbo Coviello Classics.

 

 

Otvoritev festivala organizirajo: Italijanska narodna skupnost Piran, Občina Piran, Avditorij Portorož in Tartini festival