Tartini junior - Ansambel Musica Nucis

Musica Nucis
Musica Nucis

Torek 4. 9. 2018   19:00

Atrij Pretorske palače, Koper

Program:

  • Gabriello Puliti (1580-1644): Anima mea liquefacta es
  • Antonio Tarsia (1643-1722): Confitebor tibi Domine
  • Anna Amalie von Preußen (1723 -1787): Sonata v F-duru za flavto in basso continuo
  • Élisabeth-Claude Jacquet de la Guerre (1665-1729): Allemande-La Flamande e double iz Suite 1 v d-molu iz zbirke Pièces de clavecin qui peuvent se joüer sur le viollon
  • Cecilia Maria Barthélemon (1769-1840): Sonata v E-duru za čembalo- Allegro
  • Barbara Strozzi (1619-1677): Che si puo fare (Kantata)
  • Élisabeth-Claude Jacquet de la Guerre (1665- 1729): Sonata v D-duru za violino basso continuo
  • Élisabeth-Claude Jacquet de la Guerre (1665- 1729): Sonata v D-duru za flavto, violino in basso continuo
  • Giuseppe Tartini (1692-1770): Sonata za violino, violončelo, in čembalo v F-duru, op.1

 

 

Eva Dolinšek (1992), magistrica akademska glasbenica čembalistka je študirala čembalo na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Egonu Mihajloviću. Zaradi izjemnih umetniških dosežkov in izkazane odličnosti magistrskega izpita je leta 2015 prejela diplomo summa cum laude. Leta 2018 je postala asistentka čembala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njena aktivnost se na področju oživljanja in raziskovanja stare glasbe nadaljuje v obliki solističnih in komornih koncertov, strokovnih predavanj ter izvajanja predstavitev instrumenta čembala. Decembra 2016 je zaključila svoj največji projekt - izdajo prve zgoščenke - Barok. Od leta 2011 je umetniški vodja baročni komorni skupini Musica nucis. Kot solistka je bila vključena v abonma Akademije za glasbo v Ljubljani, v abonma Kulturnega doma Nova Gorica - "Glasba z vrtov sv. Frančiška", v cikel Simfonic voices v Kopru, v koncertni cikel Zvoki mladosti Glasbene šole Nova Gorica, festival Vrhnika, koncertni cikel glasbene šole Vrhnika in Nazarje, Amici della musica (IT). Je prejemnica 1. nagrade Campus Musica Udine. Na mednarodnem tekmovanju Svirel 2017 je kot solistka osvojila zlato priznanje in se uvrstila v finale - deset najboljših. S skupino Musica nucis pa so prejele srebrno priznanje.

 

Marjetka Luznik se je po končani srednji glasbeni in baletni šoli iz flavte vpisala na Teološko fakulteto in se vzporedno šolala še na področju petja. Po končanem študiju teologije leta 2010 se je vpisala na študij pevske pedagogike ter koncertnega petja na deželnem konservatoriju v Celovcu. Obe študijski smeri je leta 2015 zaključila z odlikama. Že med šolanjem je kot pevka koncertirala ter sodelovala v različnih glasbenih sestavih: od leta 2011 redno poje z baročno komorno skupino Musica nucis, redno koncertira v duu VoxAccordeon s harmonikašem Janom Kubišem in pianistko Tanjo Šterman. Leta 2016 je debitirala s svojo prvo operno vlogo »Infantin« v operi »Zwerg« A. Zemlynskega. Redno se udeležuje tudi mojstrskih tečajev priznanih pevskih pedagogov, kot so K. Stoyanova, B. Fink, A. Kirchschlager B. Jernejčič Fürst. Od leta 2015 je zaposlena kot pevska pedagoginja na glasbeni šoli Nova Gorica, junija leta 2017 pa je z odliko zaključila drugostopenjski študij koncertnega petja na Celovškem konservatoriju za glasbo v razredu prof. Francke Šenk.

 

Doris Kodelja je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli v Novi Gorici, po končani gimnaziji pa je študij flavte nadaljevala na Konservatoriju za glasbo v Vidmu (Italija) pri prof. Giorgiu Marcossiju, kjer je l. 2000 diplomirala, pri istem profesorju pa kasneje z najvišjo oceno tudi magistrirala. Med šolanjem je sodelovala v različnih komornih zasedbah in v simfoničnem orkestru Konservatorija, ter se izpopolnjevala na različnih mojstrskih tečajih, prof. Pierre ‒ Yves Artaudu, prof. Brunu Cavallu, prof. Marcu Zoniju in prof. Cvetu Kobalu. Od leta 2001 poučuje na Glasbeni šoli Nova Gorica in se redno udeležuje pedagoških tečajev in strokovnih delavnic, nastopa pa večinoma v komornih zasedbah in z raznimi orkestri. V zadnjih letih se je izpopolnjevala na kljunasti in baročni prečni flavti pri profesorjih, kot so: Stefano Bet, Lucia Rizzello, Dan Laurin in Rachel Brown, posveča pa se tudi stari glasbi. Je soustanoviteljica društva za staro glasbo Musica nucis in kulturno-umetniškega društva J. Kugy iz Gorice (I).

 

Tina Grego je prve korake v svet glasbe naredila na Glasbeni šoli v Novi Gorici pri profesorju violine Juriju Križniču in Mojci Križnič. Na Akademiji za glasbo Ljubljana je diplomirala v razredu prof. Primoža Novšaka. Magistrski študij je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo v Vidmu, pri profesorju Stefanu Furiniju in ga leta 2015 zaključila. Medtem se je eno leto študijsko izpopolnjevala v Španiji pri profesorici Margheriti Marseglia. Uspešno se je predstavila na več mednarodnih tekmovanjih in državnem tekmovanju TEMSIG. Kot aktivna članica Glasbenega društva NOVA je več let je vodila godalni kvartet, bila koncertna mojstrica orkestrov in nastopala tudi kot solistka. Leta 2010 je sodelovala pri projektu »Le vie dell' amicizia« v Raveni z dirigentom Riccardom Mutijem, leta 2012 se je udeležila koncertne turneje v Franciji z dirigentom Georgeom Pehlivanianom. Sodeluje v raznih zasedbah, od manjših baročnih do večjih sestavov klasično-moderne glasbe.

 

Marcello Cassese se je violončelo začel učiti v svoji rodni Gorici. Od leta 2007 do 2011 je študiral na Glasbeni šoli Fiesole pri profesorjih Francescu Dillonu in Andreu Landiju, leta 2011 pa je na Konservatoriju G. Frescobaldi v Ferrari zaključil dodiplomski študij I. stopnje. Od leta 2013 je obiskoval magistrski študij na Univerzi za glasbo in odrske umetnosti v Mannheimu v Nemčiji, ki ga je zaključil junija 2016. Sodeloval je s številnimi orkestri, med katerimi so tudi Orchestra di Padova e del Veneto, Internationale Donauphilharmonie, Mannheimer Philarmoniker, Jugend Tonkünstler Orchester, Orchestra Mitteleuropa, Orchestra Alpe Adria, Orchestra Giovanile Italiana. Udeležil se je številnih mojstrskih tečajev pri profesorjih, kot so Antonio Meneses, Wen-Sinn Yang, Maria Kliegel, Enrico Bronzi, Giovanni Gnocchi. Od leta 2010 je tudi poučeval tako zasebno kot na različnih glasbenih šolah v Italiji in v Nemčiji. Trenutno je njegovo umetniško delovanje razpeto med orkestrom, komornim muziciranjem in učenjem.